Referenties

Reflexa® Diabetic sokken worden pas sinds kort in Nederland op de markt gebracht. In de Verenigde Staten is al wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de sokken verricht.
 

Momenteel wordt de werking van en gebruikerstevredenheid over Reflexa® sokken in Nederland getoetst door de opleiding voor podotherapeuten (Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven) en de afdeling Podotherapie van het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven. Zodra wij beschikken over de resultaten, zullen we die op deze pagina publiceren!

 

Uiteraard horen we ook graag wat uw ervaringen zijn met Reflexa® Diabetic sokken!

Stuur ons vooral uw getuigenis.

 

Erkenning door instanties

Reflexa sokken zijn uiterst betrouwbaar wat blijkt uit de erkenning door toonaangevende organisaties en instellingen. Lees verder voor meer informatie over de vele onderscheidingen en awards die de Reflexa sokken hebben ontvangen:

 


The Seal of Acceptance
 

Reflexa Diabetische sokken heeft de “Seal of Acceptance” ontvangen van de American Podiatric Medical Association (APMA) – de overkoepelende organisatie voor medische voet- en enkelspecialisten in de USA.

Deze “Seal of Acceptance” bevestigt dat Reflexa Diabetische sokken aantoonbaar hebben bewezen dat ze van toegevoegde waarde zijn bij de genezing van voeten

De APMA “Seal of Acceptance” is een certificaat dat materialen, schoeisel, steunzolen, kousen en apparatuur evalueert.

Om de APMA “Seal of Acceptance” te verkrijgen, zijn bedrijven verplicht om onderstaande documenten te overleggen:

 • Onderzoekdocumentatie voor elk product
 • Informatie over het beoogde gebruik
 • Details van de patenten (octrooien) en de samenstelling
 • Bewijs van procedures voor kwaliteitscontrole

Elk lid van de commissie voert vervolgens een grondige wetenschappelijke evaluatie van het product. De commissie stuurt vervolgens haar aanbevelingen aan de Raad van Toezicht van het APMA, die de bevoegdheid heeft om te accepteren of te weigeren.
Producten waarbij het ontbreekt aan documentatie om claims te ondersteunen, zijn voornamelijk cosmetisch en zijn niet bevorderlijk voor een goede gezondheid van uw voeten, en kunnen dan ook  niet in aanmerking voor de Zegel van Erkenning.
Reflexa Diabetische sokken waren in alle tests en evaluaties succesvol, en kunnen dan ook met trots ​​de APMA “Seal of Acceptance” vernoemen!

Top

 


CE – Markering
 
ce-mark logo

De CE-Zegel van Erkenning is een verplicht merkteken voor veel producten die op de Europese markt worden gebracht, en het is ook erkend in andere landen. De CE-Zegel van Erkenning verklaart dat een product voldoet aan de EU-normen voor veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming.

Reflexa Diabetische sokken voldoen aan de eisen voor medisch hulpmiddel klasse I:
…elk instrument, toestel of apparaat, materiaal of ander artikel dat alleen of in combinatie wordt gebruikt, met inbegrip van de software die nodig is voor de juiste toepassing, door de fabrikant om te worden gebruikt voor mensen ten behoeve van:

 • diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van het ziektebeeld
 • diagnose, bewaking, behandeling, verlichting of compensatie van blessures of een handicap
 • onderzoek naar, vervanging of wijziging van de anatomie of van een fysiologisch proces en de controle hiervan
 • en welke geen invasieve interactie met het menselijk lichaam heeft

Het certificaat van overeenstemming met de eisen van de 93/42/EEG – Richtlijn Medische Hulpmiddelen is verstrekt.

TOP

 

Öko-Tex Standard 100 ®
 
Öko-TexHet Öko-Tex Standard 100 ® is een wereldwijd uniform test-en certificeringsysteem voor textiel grondstoffen, tussen-en eindproducten in alle stadia van de productie.

 • Er wordt getest op schadelijke stoffen die wettelijk verboden of gereguleerd zijn, chemicaliën waarvan bekend is dat deze schadelijk zijn voor de gezondheid, en parameters die zijn opgenomen als een voorzorgsmaatregel om de gezondheid te beschermen.
 • Een getest textiel product is toegewezen aan een van de vier Öko-Tex ® product klassen op basis van het beoogde gebruik. Hoe intensiever een product in contact komt met de huid, des te strenger de ecologische eisen zijn waar het aan moet voldoen.
 • Fabrikanten hebben het recht om goed geteste producten of artikel groepen van het Öko-Tex Label te voorzien en in reclame-uitingen te gebruiken, zolang het is bewezen in uitgebreide laboratoriumtests. Een certificaat dat is afgegeven geldt voor een jaar en kan verlengd worden zo vaak als nodig.

Top

 


ISO 9001 certificaat
 
ISO 9001-logoDeze internationale norm geeft aan dat voldaan wordt aan specifieke eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem. De organisatie is in staat om op consistente wijze producten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en van toepassing zijnde wet- en regelgeving; en zich ten doel stelt om de klanttevredenheid te verhogen door het systeem doeltreffend toe te passen, met inbegrip van processen voor continue verbetering van het systeem alsmede de borging van het voldoen aan eisen van klanten en van toepassing zijnde wet- en regelgeving.
Top