Veel voorkomende vragen:

Koude voeten, is dat een probleem?
Ja, volgens Margreet van Putten, een arts die al meer dan 29 jaar onderzoek doet naar de preventieve waarde van podotherapie voor de diabetische voet. In een recent artikel in het blad Diabetes en Leven (april 2013) beschrijft zij hoeveel problemen koude voeten kunnen veroorzaken, bij mensen met diabetes, maar ook bij gevoelige voeten in het algemeen. Zij benadrukt ook het belang van goede sokken (wellicht nog belangrijker dan schoenen) en geeft aan dat wetenschappelijk aangetoond is, dat sokken met Quattroxy garen voor een beter doorbloeding zorgen en daardoor goed zijn voor mensen met en kwetsbare huid.

Wilt u het volledige artikel lezen klik dan op de link hieronder:
Artikel Diabetes en Leven (april 2013)

Reflexa sokken zijn de enige sokken die gemaakt zijn van Quattroxy!

 

Wat is een diabetische voet?
Een ander woord voor de voetproblemen bij mensen met diabetes is diabetische voet. Er zijn verschillende soorten problemen aan voeten die regelmatig voorkomen bij mensen met diabetes. Zie ook: de diabetische voet

 

Oorzaken van voetwonden
Elk voetprobleem heeft z’n eigen oorzaak; meestal is er sprake van een combinatie van oorzaken. Zie ook: voetproblemen

 

Hoe zijn Reflexa sokken ontstaan?
Reflexa sokken zijn ontwikkeld in samenwerking met een bekende Amerikaanse podotherapeut. Gedurende 5 jaar is door een team van breitechnici is gewerkt aan de optimale samenstelling van deze sokken. De Reflexa sokken van nu zijn het resultaat van al deze arbeid. Dit team van deskundigen is voortdurend bezig met onderzoek naar sterkere, meer verfijnde en meer doeltreffende garens om nog betere sokken te ontwikkelen. Dit continue proces zorgt ervoor dat Reflexa sokken de meest geavanceerde oplossingen kunnen bieden om u te helpen een beter leven te leiden.

 

Wat is het verschil met “Zilversokken”?
Reflexa Diabetic sokken zijn bewerkt met een Aegis-coating. Deze coating (die niet uitwasbaar is) heeft dezelfde werking als zilverdraad, dat in sommige sokken zit verwerkt (de “Zilver” sok). Beiden geven de sokken een anti-bacteriële werking. Uit testen is gebleken dat Aegis meestal een beter resultaat oplevert dan zilverdraad. Bovendien is in steeds meer landen het verwerken van zilver in sokken verboden (bv. in de Scandinavische landen). Vandaar dat wij voor Aegis-coating hebben gekozen.
Het geheim achter Reflexa Diabetic sokken is echter het speciale Quattroxy garen. Geen andere sok in Europa bevat dit revolutionaire garen. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat dit garen zorgt voor een betere doorbloeding en hogere zuurstofniveaus in de huid, met als resultaat:

  • Reflexa sokken verbeteren de bloedcirculatie, wat helpt om gevoelloosheid in de voet te voorkomen.
  • Reflexa sokken verhogen het zuurstofgehalte in de voeten, zodat huid en zenuwen gezond blijven.
  • Reflexa sokken bieden optimaal comfort, omdat knel- en drukpunten ontbreken.
  • Reflexa sokken houden voeten warmer.

Kortom Reflexa Diabetic sokken hebben (zoals klinisch bewezen is) meerdere eigenschappen die goed zijn voor de diabetische voet. Sokken met zilverdraad hebben slechts een anti-bacteriële werking.

 

Hoe moet ik Reflexa sokken wassen?
Reflexa sokken kunnen op dezelfde manier gewassen worden als andere sokken, binnenstebuiten en op 30 graden Celsius. Gebruik een fijn wasprogramma en zet de droger op een lage temperatuur.

 

Hoe worden Reflexa sokken gemaakt?

productie diabetische sokken

Reflexa sokken kunnen alleen gemaakt worden met de nieuwste productietechnologie. Deze hoogwaardige apparatuur voor productie biedt ongeëvenaarde mogelijkheden om te breien, en is geschikt voor het produceren van de super-fijne en geavanceerde weefsels die nodig zijn voor Reflexa sokken. Dit garandeert dat Reflexa sokken de meest comfortabele sokken voor diabetici zijn.